Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Την γαλακτοβιομηχανία «Καράλης» επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς

- Συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης και προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων

     Τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Καράλης επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Β. Ψαθάς συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες. Τον κ. Ψαθά καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις ο Κωνσταντίνος Καράλης ιδιοκτήτης της εταιρίας με τον οποίο συζήτησαν τις πρόσφατες επιτυχίες που είχε η εταιρία (Πανευρωπαϊκό βραβείο Παραδοσιακής Εταιρίας 2011 και 5 βραβεία γεύσης στην Αθήνα)...



...αλλά και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα θέματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή μας και την βαρύτητα που έχει η πρωτογενής παραγωγή για την τοπική και Εθνική Οικονομία.
     Επίσης συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης και προβολής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που πληρούνε τα κριτήρια πιστοποίησης Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ένδειξης έτσι ώστε να αποκτήσουνε την ταυτότητα και την μοναδικότητα που τους αρμόζει.
     Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Βάσσιος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της προστιθέμενης αξίας που πρέπει να έχουνε τα παραδοσιακά προϊόντα μέσω της συσκευασίας τους και των αυστηρών υγειονομικών κριτηρίων προκειμένου να μπορούνε να ξεχωρίζουνε κάτι που η εταιρία «Καράλης» το έχει επιτύχει.
     Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Ψαθάς ζήτησε και ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής της γαλακτοβιομηχανίας «Καράλης» προκειμένου να γνωρίσει την παραγωγική διαδικασία των εκλεκτών τυριών της εταιρίας, τους χώρους ωρίμανσης και συσκευασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.