Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αναστολή στις διακοπές ρεύματος

- Μικρή ανάσα για τους Αρτινούς που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι εμπρόθεσμα
     Στο προσωρινό πάγωμα των διακοπών ρεύματος σε όσους δεν προέβησαν εμπρόθεσμα να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου και του τέλους ακινήτων, προχωρά η ΔΕΗ.
     Πρόκειται για αίτημα του υπουργείου οικονομικών ώστε να...




...οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις για τους οικονομικά αδύνατους αλλά και να διευκρινιστούν σημαντικές παράμετροι σε ότι αφορά στη διόρθωση λαθών σε λογαριασμούς πολιτών.
     Έτσι, από χθες, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ, οι εντολές αποκοπής για όσους δεν έχουν εξοφλήσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου τον λογαριασμό τους, θα εκδίδονται μεν από την επιχείρηση και θα αποστέλλονται στον διαχειριστή του δικτύου που έχει και την ευθύνη της πραγματοποίησής τους, αλλά προς το παρόν δεν θα εκτελούνται, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
     Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος υποχρεώνει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους να εκδίδουν εντολές αποκοπής για όσους λογαριασμούς παραμένουν ανεξόφλητοι 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Μπάχαλο με τους λογαριασμούς
     Πάντως μέχρι νεωτέρας, αυτό που φαίνεται να επικρατεί σε ότι αφορά στο τέλος ακινήτων είναι το χάος. Αρτινοί πολίτες με λάθη στους λογαριασμούς βρίσκονται ανάμεσα σε ΔΕΗ και εφορία προσπαθώντας τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς να βγάλουν μία άκρη. Συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, άνεργοι δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν το χαράτσι, χωρίς δυστυχώς βέβαια να μπορούν να αποτρέψουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τίποτα. Η αναστολή των διακοπών ρεύματος αποτελεί βέβαια μια ελπίδα γι’ αυτούς που εξαιρούνται ή θα εξαιρεθούν από την καταβολή του τέλους ακινήτων.
     Μέχρι στιγμής, εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι ενώ μειωμένο τέλος 0,5 ευρώ/τ.μ., θα κληθούν να πληρώσουν οι πολύτεκνοι με χαμηλότερο των 3.000 ευρώ εισόδημα και οι ανάπηροι, ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης. Αναμένονται ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, να εξαιρούνται κάποιοι φορολογούμενοι που κατά το εισόδημά τους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο τέλος ακινήτων.
     Όπως και να έχει η καθυστέρηση είναι μνημειώδης αφού ήδη βρίσκονται «καθ’ οδόν» οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τη δεύτερη δόση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.