Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα για 100.000 θέσεις σε ΟΤΑ

Ύψους 3 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση
της ανεργίας

     Επιχειρησιακό πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης και την κάλυψη 100.000 θέσεων εργασίας από τους δήμους θα παρουσιάσει σύντομα ο υπουργός εσωτερικών Χ. Καστανίδης.
     Ο κ. Καστανίδης δήλωσε ότι σύντομα θα μπορεί να παρουσιάσει ένα μεγάλο πρόγραμμα για την...


...καταπολέμηση της ανεργίας, που καταρτίζεται σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ. Πρόκειται για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την υλοποίηση μικρών έργων από εργαζόμενους οι οποίοι θα απασχοληθούν μόνο μέχρι 135 ημέρες το χρόνο για συγκεκριμένο έργο.
     Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ύψους 3 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη των τοπικών αγορών στους δήμους στοχεύει να καλύψει σε βάθος τριετίας μέχρι και 100.000 θέσεις εργασίας.
     Ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και πως η επιλογή των απασχολούμενων στο έργο θα γίνεται από τους καταλόγους του ΟΑΕΔ με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
     Απαντώντας σε φήμες που φέρουν την Τρόϊκα να είναι δυσαρεστημένη με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Καστανίδης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το γνωρίζαμε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.