Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ
Στη Βουλή οι αλλαγές στο αγροτικό τιμολόγιο

     Η βουλευτής Άρτας και υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν χθες ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, σχετικά με το δελτίο ηλεκτροδότησης με βάση το αγροτικό τιμολόγιο.
     Όπως αναφέρει η κα Γεροβασίλη στην ερώτηση, η ΔΕΗ ζητάει από τους αγρότες που είναι κάτοχοι...
...ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών (πομόνες) να επικαιροποιήσουν το δελτίο νο 1γι ανα συνεχίσει να παρέχει ρεύμα με βάση το αγροτικό τιμολόγιο.
      Ωστόσο, όπως τονίζει η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης, η διαδικασία αδειοδότησης είναι ακόμα σε εξέλιξη και απαιτούνται 1 έως 2 χρόνια για να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού.
     «Η διεύθυνση πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε. απειλεί τους αγρότες που δεν θα συμμορφωθούν με τη χρονική προθεσμία, ότι θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης του αγροτικού τιμολογίου και η τιμολόγηση θα γίνεται με το προσιδιάζον για την χρήση των εγκαταστάσεων τιμολόγιο» αναφέρει η κα Γεροβασίλη στην ερώτησή.
     Οι υπουργοί ερωτούνται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν έχουν ενημερωθεί από τη ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη πρόθεσή της, για ποιο λόγο δεν έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας και αν προτίθενται να παρέμβουν για να μην αλλάξει το καθεστώς τιμολόγησης των αγροτών μέχρι να εκδοθούν οι σχετικές άδειες χρήσης νερού;

     Συνάντηση στην ΕΛΕΠΑΠ
     Στο μεταξύ, η κα Γεροβασίλη συνέχισε τις επαφές της χθες επισκεπτόμενη την ΕΛΕΠΑΠ, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Ήπειρος Ανατροπής» συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσίκαρη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
     Μίλησε για αρκετή ώρα με την πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσσα Μπέγκα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της εταιρίας, τα προβλήματα και τους προγραμματισμούς της.
     Στη συνέχεια, η κα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα και συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων, λέγοντας ότι θα πρέπει να αποκλεισθεί οποιαδήποτε πιθανότητα υποβάθμισης της λειτουργίας του νοσοκομείου.
      Οι εργαζόμενοι έθεσαν το ζήτημα της αξιολόγησης του νοσηλευτικού προσωπικού που φοβάται το ενδεχόμενο νέων διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.