Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ:
Ένας στους 8 στρατιωτικούς
θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα!

     Μόνο ένας στους 8 στρατιωτικούς που έχει οικογένεια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σαφώς δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Στρατιωτικοί, μετά τις μεγάλες μειώσεις που έχουν υποστεί και οι οποίες υπερβαίνουν το 40%, αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
     Η επιστολή στάλθηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ώστε να προβεί...
...σε περαιτέρω ενέργειες, έχει ως εξής:
     «1. Σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ πρόσφατα έγινε αποδέκτης επιστολής μέλους της η οποία αφορά στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
     ‘’Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις κυβερνητικών παραγόντων που αφορούν στον καταμερισμό μέρους του πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2013, όπου εμφανίζουν μεταξύ των δικαιούχων και τους στρατιωτικούς, γινόμαστε κατά των καθημερινών μας επαφών με άτομα άλλων κοινωνικών ομάδων, μάρτυρες σχολίων (πολλές φορές πικρόχολων), τα οποία κινούνται έξω από κάθε πραγματικότητα και τα οποία στηρίζονται στην πλημμελή ενημέρωση επί του θέματος, από τα ΜΜΕ.
     Η πραγματικότητα, όπως είναι σε όλους μας γνωστή, είναι ότι παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, τα εισοδήματα των στρατιωτικών υπέστησαν σοβαρότατες περικοπές όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και εντός του έτους 2014, λόγω του μηδενισμού τουυ αφορολογήτου ορίου, όπως φυσικά συμβαίνει και για άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας.
     Όσον αφορά στο προαναφερθέν επίδομα από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το οποίο αναφέρεται συλλήβδην ότι θα λάβουν «οι στρατιωτικοί», αυτό στην πραγματικότητα αφορά ένα ελάχιστο ποσοστό συναδέλφων και όχι όλους τους στρατιωτικούς.
     Κατόπιν των παραπάνω, εφόσον διαθέτετε ή μπορείτε να συλλέξετε στοιχεία σχετικά με τους δικαιούχους του επιδόματος μεταξύ των μελών της Ένωσης , παρακαλώ και προτείνω όπως αναλάβετε οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας είναι δυνατή προς την κατεύθυνση της αντικειμενικής ενημέρωσης της κοινής γνώμης σχετικά με το υπόψη θέμα’’.
     2. Σε έρευνα που έχει κάνει η Ένωση στα μέλη της μόνο 1 στους 8 συναδέλφους που έχει οικογένεια θα λάβει το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σαφώς δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Στρατιωτικοί, μετά τις μεγάλες μειώσεις που έχουμε υποστεί οι οποίες υπερβαίνουν το 40%.
     3. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».
     Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεώργιος Θεοδώρου και ο Γεν. Γραμματέας Ευάγγελος Λίτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.