Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κυριακή 27 Απριλίου:
«Ξεκαθάρισμα» του εκλογικού τοπίου

     Μόλις 24 μέρες μας χωρίζουν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, όμως μια άλλη Κυριακή, αυτή που μας έρχεται είναι η ημέρα που θα ξεκαθαρίσει πλήρως το εκλογικό τοπίο σε όλους τους δήμους της Ηπείρου αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου στην οποία ωστόσο δεν περιμένουμε πολλές εκπλήξεις.
     Αυτό γιατί η Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα όπου πρέπει να κατατεθούν επίσημα στο Πρωτοδικείο οι...
...συνδυασμοί των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Έτσι το επόμενο πενθήμερο θα είναι περίοδος έντονων διεργασιών και συζητήσεων για τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες, ειδικά για όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσουν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Και μέχρι σήμερα είναι αρκετοί οι υποψήφιοι που έχουν ανοιχτά μέτωπα με ψηφοδέλτια, είτε για το δημοτικό συμβούλιο είτε για τα τοπικά, όταν μιλάμε για δήμους.
     Οι υποψήφιοι δήμαρχοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμου καθώς ο αριθμός των υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένων και των τοπικών συμβουλίων είναι εξαιρετικά μεγάλος, ενώ βραχνάς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η ποσόστωση στη συμμετοχή γυναικών.
     Ειδικά στους μικρότερους δήμους το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο λόγω του μικρού αριθμού κατοίκων σε πολλά χωριά και του μεγάλου αριθμού υποψηφίων που θα πρέπει να βρεθεί.
     Το κλίμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό των παρελθόντων ετών ενώ ο πολυκερματισμός δεν βοηθά στη συγκρότηση ολοκληρωμένων ψηφοδελτίων απ' όλους τους συνδυασμούς. Δυσκολότερα τα βρίσκουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εύρεση υποψηφίων για τα τοπικά συμβούλια.

     Στην Περιφέρεια
     Από την άλλη στην Περιφέρεια τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ ξεκάθαρα με τους συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας να είναι γνωστοί εδώ και καιρό.
     Αυτοί είναι οι:
• «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» του σημερινού Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη
• «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη
• «Συμμαχία Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα
• «Λαϊκή Συσπείρωση» της Όλυς Τσουμάνη και
«Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» του Νίκου Ζήκου.

     Στον Δήμο Άρτας
     Στον Δήμο Άρτας, οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας είναι οι:
• «Γέφυρα στο Μέλον» του σημερινού Δημάρχου Άρτας Γιάννη Παπαλέξη
• «Αρτινών Συνεργασία» του Χρήστου Τσιρογιάννη
• «Αρτινών Όραμα» του Παύλου Στασινού
• «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» της Λίτσας Κιτσαντά
• «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κώστα Παπαϊωάννου.
     Ως γνωστόν η «Ενωτική Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» του Γιάννη Νικολάου δεν κατέρχεται.

     Ότι είναι να συμβεί πάντως θα γίνει μέχρι την Κυριακή αφού η 27η Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία όπου πρέπει να κατατεθούν επίσημα στο Πρωτοδικείο οι συνδυασμοί των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.