Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ «ΚΡΥΦΑ» ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Περιφέρεια Ηπείρου: Μάχη Καχριμάνη - Γεροβασίλη

     Στην «τελική ευθεία» κόμματα και υποψήφιοι, αφού ούτε ένας μήνας δεν απομένει για την διεξαγωγή του α' γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με τα αποτελέσματα αυτών, κυρίως, στις 13 Περιφέρειες, να αποτελούν ισχυρή ένδειξη για την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων καθώς επίσης και την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.
      Στα κομματικά επιτελεία, σε εβδομαδιαία βάση, φθάνουν μετρήσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό...
...καθορίζουν, τόσο την επικοινωνιακή, όσο και την πολιτική στρατηγική των υποψηφίων και μέχρι στιγμής έχουν αποτυπώσει το κλίμα, που έχει διαμορφωθεί στις 13 Περιφέρειες της Χώρας.
     Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, η Ν.Δ. εκτιμά ότι, μπορεί να κερδίσει 6 Περιφέρειες, αυξάνοντας ουσιαστικά κατά μία τις κερδισμένες Περιφέρειες (το 2010 η Ν.Δ. είχε επικρατήσει σε 5 Περιφέρειες), ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 2 (Αττική και Βόρειο Αιγαίο), ενώ τέλος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμά ότι, μπορεί να «κατακτήσει» 4 Περιφέρειες (Αττική, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια Νησιά) από τις 7 κερδισμένες του 2010.
     Αναλυτικά:
     Περιφέρεια Ηπείρου: Επανεκλογή δείχνουν οι μετρήσεις της «Συγγρού», για τον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιό της, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και μάλιστα, πιθανά, από τον α' γύρο.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκτιμούν ότι, η υποψήφια του, Όλγα Γεροβασίλη, θα είναι στον β' γύρο, αν και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επικρατήσει του «εκλεκτού» της Ν.Δ., Αλ. Καχριμάνη.
     Περιφέρεια Αττικής: Σύμφωνα με τις μετρήσεις των τριών Κομμάτων, ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εμφανίζει σαφές προβάδισμα, έναντι των ανθυποψηφίων του, με την υποψήφια τού ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου, να «μπαίνει» στον β' γύρο, ελπίζονται ότι, εκεί θα κερδίσει τη μάχη, «μαζεύοντας» τις «αντιμνημονιακές» ψήφους.
     Στη «μάχη των 2», δεν πρέπει να λησμονείται και ο υποψήφιος της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος αναμένεται να κάνει το «ντεμαράζ», τόσο με τις δικές του δυνάμεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, όσο και με τη βοήθεια των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ακόμα.
     Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκτιμούν ότι, ο υποψήφιος του, και νυν Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, θα επικρατήσει εκ νέου, με τη Ν.Δ. να «επιζητά» μία αξιοπρεπή εμφάνιση του υποψηφίου της, Ανδρέα Κατσανιώτη.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αισιοδοξούν πως ο υποψήφιος του, Βασίλης Χατζηλάμπρου, θα περάσει στον β' γύρο, «χτυπώντας στα ίσια» τον νυν Περιφερειάρχη και «εκλεκτό» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απ. Κατσιφάρα.
     Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Δύο παλιοί «γνώριμοι» οι Άρης Γιαννακίδης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Γιώργος Παυλίδης (Ν.Δ.) θα αναμετρηθούν για ακόμη μία φορά, με το ΠΑ.ΣΟΚ. να θεωρεί ότι, ο νυν Περιφερειάρχης Α.Μ. & Θ., Α. Γιαννακίδης, θα ξαναεπικρατήσει, με τη Ν.Δ. να αισιοδοξεί, βάσιμα, πως, ο δικός της υποψήφιος -Γ. Παυλίδης- αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι μετρήσεις δείχνουν πως, το καλό ξεκίνημα του Κώστα Μορφίδη, δεν έχει ανάλογη συνέχεια...
     Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, είναι η μοναδική Περιφέρεια, που θα δοθεί «μάχη» με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
     Οι μετρήσεις, συγκεκριμένα, δείχνουν πως, η υποψήφια της Ν.Δ., Χριστίνα Καλογήρου, πηγαίνει πολύ καλά, αλλά εκτιμούν ότι, θα εξελιχθεί σε αμφίρροπο «ντέρμπι», με την υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αγλαΐα Κυρίτση.
     Στον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νάσο Γιακαλή, τώρα, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «λένε» πως, θα είναι στον β' γύρο, διεκδικώντας, μάλιστα, με αξιώσεις την επανεκλογή του.
     Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ακλόνητο φαβορί φαίνεται ότι είναι ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να προσπαθεί να «βάλει» στον β' γύρο τον υποψήφιό του, Θέμη Μαμουλίδη, ευελπιστώντας στη συγκέντρωση των «αντικυβερνητικών» ψήφων.
     Περιφέρεια Θεσσαλίας: Οι μετρήσεις της Ν.Δ. δείχνουν νίκη, και μάλιστα από τον α' γύρο, για τον νυν Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η «μάχη» δίνεται για την πρόκριση στον β' γύρο, της υποψηφίας του, Ηρούς Διώτη, αν και αναγνωρίζουν πως, δεν έχει πολλές πιθανότητες επικράτησης.
     Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σύμφωνα με μετρήσεις της «Χαριλάου Τρικούπη», η υποψήφια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Άντζελα Γκερέκου, έχει αυτήν την ώρα το προβάδισμα.
     Στη Ν.Δ. «βλέπουν» ντέρμπι μεταξύ του υποψηφίου της και νυν Περιφερειάρχη, Σπύρου Σπύρου και της υποψηφίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Α. Γκερέκου.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, θεωρούν ότι, ο υποψήφιος τους, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μπορεί να περάσει στον β' γύρο, αν και δύσκολα...
     Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: ...ή «γαλάζιος» εμφύλιος. Δημοσκοπικό προβάδισμα για τον νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και «αντάρτη» της Ν.Δ., Απόστολο Τζιτζικώστα, έναντι του επίσημου υποψηφίου της Ν.Δ., Γιάννη Ιωαννίδη.
     Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει σχεδόν αποκλείσει τη συμμετοχή της υποψηφίας του, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, στο β' γύρο.
     Περιφέρεια Κρήτης: Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, ο υποψήφιος της, Σεραφείμ Τσόκας, θα είναι στον β' γύρο, αλλά εκτιμούν ότι δύσκολα θα χάσει ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Σταύρος Αρναουτάκης.
     Για τον υποψήφιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μιχάλη Κριτσωτάκη, στελέχη της «Κουμουνδούρου» θεωρούν ότι, θα είναι στον β' γύρο, αλλά και εκείνοι εκτιμούν πως, δύσκολα θα μπορούσε να επικρατήσει του νυν Περιφερειάρχη, Στ. Αρναουτάκη.
     Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Σημαντικά είναι τα ευρήματα για τη «γαλάζια» υποψηφιότητα του Γιώργου Χατζημάρκου, αλλά εκτιμούν ότι, ο νυν Περιφερειάρχης και υποψήφιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννης Μαχαιρίδης, έχει αυτήν την ώρα το προβάδισμα.
     Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστεύουν ότι, ο δικός του υποψήφιος, Μπενέτος Σπύρου, θα είναι στον β' γύρο, αλλά δύσκολα θα επικρατήσει του νυν Περιφερειάρχη, Γ. Μαχαιρίδη.
     Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ο νυν Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα, με τα πάντα να κρίνοντας στον β' γύρο.
     Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, ο υποψήφιος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Οδυσσέας Βουδούρης, θα είναι βασικός αντίπαλος του νυν Περιφερειάρχη, Π. Τατούλη.
     Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Νίκη, και μάλιστα από τον α' γύρο, «βλέπουν» στη Ν.Δ., για τον υποψήφιό της, Κώστα Μπακογιάννη.
     Από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τώρα, και σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο υποψήφιος του, Ευάγγελος Αποστόλου, φαίνεται ότι, προχωρά ικανοποιητικά και πιστεύουν ότι, αν καταφέρει να περάσει στον β' γύρο, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.