Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κατά την περίοδο 11 με 22 Απριλίου
«Πρωταθλήτρια» η Άρτα στην τιμή της αμόλυβδης

     Η συνηθισμένη έξοδος των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων προς τα χωριά τους ή σε άλλες παραθεριστικές περιοχές για τις μέρες του Πάσχα ανοίγει την... όρεξη επιτήδειων επιχειρηματιών του κλάδου που δεν διστάζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης να ανεβάσουν, υπερβολικά, τις τιμές προκειμένου να...
...κερδίσουν.
      Έτσι, οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις για την περίοδο 11 με 22 Απριλίου (βλέπε γράφημα) καταγράφηκαν στην Άρτα (2,6 λεπτά το λίτρο), Χανιά (2,2 λεπτά το λίτρο), Χαλκιδική, Ευρυτανία και Πρέβεζα (2 λεπτά το λίτρο), Κοζάνη (1,9 λεπτά το λίτρο), Βοιωτία (1,8 λεπτά το λίτρο) αλλά και στην Αττική η αύξηση ήταν της τάξης του 1,5 λεπτού το λίτρο, πάντα σε μέσα επίπεδα.

      Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν στα πρατήρια των περιοχών μεγαλύτερες αλλά και μικρότερες αυξήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές ανέβηκαν σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας διακίνησης. Δηλαδή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, αυξήσεις σημειώθηκαν και στο επίπεδο της διύλισης όπου οι τιμές εκεί «τσίμπησαν» για το προαναφερόμενο διάστημα από τα 0,588 στα 0,600 ευρώ ανά λίτρο.
      Πηγές της αγοράς αποδίδουν τις ανατιμήσεις στην επίσης άνοδο των διεθνών τιμών των προϊόντων της βενζίνης λόγω των αυξημένων μετακινήσεων και στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι το Πάσχα των Καθολικών συνέπεσε με εκείνο των Ορθοδόξων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.