Τρίτη 11 Ιουνίου 2013


Τέλος εποχής για την ΕΡΤ!
Kλείνει απόψε
στις 12 τα μεσάνυχτα

     Mία εποχή τελείωσε απόψε! Η ΕΡΤ κλείνει και αυτό πλέον με απόφαση της κυβέρνησης είναι οριστικό. Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η ΕΡΤ από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνει και οι τηλεόρασεις πλέον από τις 12:00 θα δείχνουν μαύρο.
     «Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική...


     ...απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
     Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος -αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενο- Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
     Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας και είπε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά ενώ όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν.
     «Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος οργανισμός και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
     Σημείωσε επίσης ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό και σαφές οργανόγραμμα και πως το αρχείο της ΕΡΤ θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως όπως και οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες.
     Άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.
     Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία δημιουργείται το νομικό πλαίσιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
     «Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της κυβέρνησης, σε δήλωση που έκανε στο προαύλιο του ραδιομεγάρου.
     Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που διαλύει δημόσιους οργανισμούς είναι παράνομη και αντισυνταγματική, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.
     Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, αναφέρει σε δήλωσή του ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.