Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013


ΠΕΔ Ηπείρου:
Δυο ψηφίσματα... σε ένα
για την ΕΡΤ

     Με δυο ψηφίσματα ...σε ένα, τοποθετήθηκε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στο επίκαιρο και επίμαχο θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ, αφού οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη θέση.
     Ειδικότερα, η πλειοψηφία στην ΠΕΔ, δηλαδή η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ (και αιρετοί από...


...τη ΔΗΜ.ΑΡ), καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης και το «μαύρο» στις οθόνες, στηρίζουν τους εργαζόμενους και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
    Στο δεύτερο μέρος του ψηφίσματος η παράταξη που κινείται στο χώρο της ΝΔ διαχωρίζει τη θέση της ως προς την καταδίκη της απόφασης του πρωθυπουργού και παρέχει στήριξη σε εργαζόμενους των 600 ή 800 ευρώ το μήνα και όχι σε αυτούς που αμείβονται με 1000 ευρώ τη μέρα, υπονοώντας τα υψηλά συμβόλαια στην ΕΡΤ. Επίσης ζητά να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι από το δημόσιο (επικαλείται απολύσεις από δήμους) και ιδιωτικό τομέα.

     Το πρώτο σκέλος του ψηφίσματος της ΠΕΔ έχει ως εξής:
«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που πετάει στον Καιάδα της ανεργίας 2.656 εργαζόμενους και τον τρόπο που ανακοινώθηκε, αιφνιδιαστικά, αυθαίρετα και χωρίς διάλογο.
     Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στο χώρο της ενημέρωσης και του πολιτισμού και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.
     Η ΕΡΤ αποτελεί μια μεγάλη τηλεοπτική και ραδιοφωνική ιστορία, με αναμνήσεις δεκαετιών όλων μας, μέσο πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
     Πυλώνας της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης που μεταφέρει όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, τη φωνή και τον παλμό της πατρίδας μας, στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και στην ελληνική διασπορά.
     Οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ με τις μεταδόσεις τους ήταν πάντα κοντά στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, παρουσίαζαν άμεσα όλα τα γεγονότα και είχαν σοβαρή παρουσία στα τοπικά δρώμενα. Για όλους τους παραπάνω λόγους το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία και την Ενημέρωση.
     Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απαιτείται εξορθολογισμός και εκσυγχρονισμός στη δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει έχοντας μια μαύρη εικόνα στις συχνότητες του δημόσιου καναλιού, αλλά με την ΕΡΤ σε λειτουργία. Το «μαύρο» δεν ταιριάζει στη δημοκρατία μας.
     Ως ΠΕΔ Ηπείρου εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των υπολοίπων φορέων, σωματείων, του κόσμου του πολιτισμού καθώς και χιλιάδων απλών πολιτών, που διεκδικούν το δημοκρατικό δικαίωμα στην ενημέρωση».

    Ακολουθεί στο ίδιο ψήφισμα η θέση της μείζονος μειοψηφίας:
     «TO ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ με τον επικεφαλής του κ. Γκόντα κατέθεσε σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ τα παρακάτω:
     Υπερασπιζόμαστε χωρίς διακρίσεις το δικαίωμα στην εργασία όλων των εργαζομένων και ιδίως στη σημερινή δύσκολη περίοδο.
     Οι απολύσεις δεν είναι χθεσινό φαινόμενο και τα πρώτα θύματα ήταν οι δεκάδες εργαζόμενοι των Δήμων για τους οποίους ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψη, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας.
     Είμαστε υπέρ των εργαζομένων των 600,00 και 800,00 ευρώ μηνιαίως και όχι των δήθεν εργαζομένων των 1.000,00 ευρώ ημερησίως.
     Όχι στην υποκρισία. Ναι στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.