Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013


Κυβέρνηση για... δυο
η τρικομματική

     Δικομματική, όπως όλα έδειχναν μέχρι αργά χθες το βράδυ, θα είναι στο εξής η κυβέρνηση, μετά το ναυάγιο στην τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου επήλθε ρήξη του Φώτη Κουβέλη με τον Αντώνη Σαμαρά.
     Η Δημοκρατική Αριστερά προτίθεται να...


...αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, όμως η στάση της θα γίνει ξεκάθαρη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
     Πάντως, χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα στα τρία κόμματα με ευθύνη της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δε βρέθηκε ο κοινός πολιτικός τόπος. Η Ν.Δ. δεν προσήλθε σε αυτή την κοινή βάση».
     Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστελνε μήνυμα παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση, καλώντας και τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συμμαχίας.
     Ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του, θέλησε να κλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την ΕΡΤ, διαμηνύοντας ότι προχωρά με ορίζοντα τετραετίας.
     «Κανείς δεν θέλει εκλογές. Κανείς δεν θέλει ακυβερνησία» είπε ο Α. Σαμαράς και στράφηκε κατά του Φ. Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η πρότασή τους για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ισοδυναμεί με επιστροφή στο αμαρτωλό καθεστώς της ΕΡΤ, ενώ αντίθετα, όπως είπε, ο Ευ. Βενιζέλος «θαρραλέα» αποδέχτηκε τη λύση που προτάθηκε από την κυβέρνηση στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
     Εν τω μεταξύ, την προσωρινή διαταγή που είχε εκδώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπουργική απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, υιοθέτησε τελικώς η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, η οποία συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και εξέδωσε την απόφασή της αργά το βράδυ.
     Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα, μέχρι τη δημιουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Επίσης, για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα πρέπει να απασχοληθεί το αναγκαίο προσωπικό, σημειώνεται στην απόφαση, ενώ επισημαίνεται ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα παρακολουθήσει την εφαρμογή της απόφασης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.