Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013


Έρχεται η Εξισωτική
για 70 χιλ. κτηνοτρόφους

     Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι μετά την αίτηση τροποποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, που θα υποβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή τις επόμενες ημέρες και στην οποία θα περιλαμβάνεται η τροποποίηση του ύψους των πληρωμών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις των αγροπεριβαλλοντικών επενδυτικών δράσεων, από τις 29 Ιουνίου θα αρχίσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η άμεση...


...πληρωμή αυτών που εκκρεμούν και ανέρχονται σε ποσό ύψους 40 εκατ. ευρώ.
     Επιπλέον, για τις νέες προκηρύξεις σχετικές με τη βιολογική γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μείωση της νιτρορύπανσης, η συμβασιοποίηση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.
     Ταυτόχρονα, έως τα τέλη Ιουνίου θα γίνει αποπληρωμή των σφαλμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 και όλων των ειδικών καθεστώτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι πληρωμές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ.
     Επίσης, αμέσως μετά την πληρωμή των υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 2012 τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα γίνει η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για το έτος 2012 σε περίπου 70.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους, ύψους 130 εκατ. ευρώ και μάλιστα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για την έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σε χαμηλότερες τιμές από τους κτηνοτρόφους.

     Για τον ΦΠΑ
     Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού και εξυγίανσης του καθεστώτος επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, εξέδωσε την ΠΟΛ. 1066/2-4-2013, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία για την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες που έχουν υπαχθεί στο ειδικό κατ’ αποκοπή καθεστώς που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α.
     Στο πλαίσιο αυτό γίνεται γνωστό, μετά από ενημέρωση του βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Γκόκα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πως η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες θα γίνει με όριο προσαύξησης έως το 30%, σε σχέση με τα ανώτερα όρια ανά προϊόν που έχουν καθοριστεί.
     Επίσης, από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει πρόθεση να επαναπροσδιοριστούν με αναθεώρηση προς τα επάνω τα ανώτερα όρια ποσοτήτων προϊόντων κατά περίπτωση.
     Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση ότι προχωρά θετικά η επαναφορά της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης με τα παραγόμενα προϊόντα ως ποσοστό των συνολικών ποσών οικονομικών ενισχύσεων και αυτό αφορά και την περιοχή της Άρτας και ειδικότερα τα εσπεριδοειδή, ένα θέμα που έχει τεθεί σε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας.
     Τέλος, ο βουλευτής στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, έθεσε για άλλη μια φορά το αίτημα παραγωγών για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε όσους δεν είχαν εμπρόθεσμα καταβάλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.