Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013


Βραβείο για το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής
& Τηλεπικοινωνιών
του ΤΕΙ Ηπείρου

     Το 3ο Βραβείο απέσπασε ομάδα του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του...


...ΤΕΙ Ηπείρου την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας «Οδύσσειες Καινοτομίας 2013» (http://ok2013.rc.uoi.gr/ ), ο οποίος προκηρύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και μετατροπής της επιστημονικής γνώσης σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
     Τη βραβευθείσα ομάδα με τον διακριτικό τίτλο Apiatric συντονίζει ο Δρ. Πέτρος Καρβέλης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου (http://kic.teleinfom.teiep.gr ), ενώ μέλη της αποτελούν ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) και Αναπληρωτής Καθηγητής του προαναφερθέντος Τμήματος, Δρ. Χρυσόστομος Στύλιος, και η Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αργυρώ Παππά.
     Η ομάδα Apiatric βραβεύτηκε προκειμένου να αναπτύξει μία εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης ενός κινητού τηλεφώνου (smart phone) θα έχει τη δυνατότητα έγκαιρης και γρήγορης διάγνωσης για βλάβες του δέρματος, όπως είναι ο καρκίνος. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα σε δερματολόγους να παρακολουθούν την πορεία των ασθενών τους χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.
     Όπως επεσήμανε ο συντονιστής της ομάδας Apiatric, Δρ. Π. Καρβέλης, «το συγκριτικό πλεονέκτημα της εφαρμογής αφορά αφενός την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και αφετέρου την εξ αποστάσεως παρακολούθηση και ενημέρωση του δερματολόγου-ιατρού μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας http://www.skinaware.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.