Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Κόμβος και στη διακίνηση
ηρωίνης η Ήπειρος

     Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν κατασχεθεί ποτέ εντόπισαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα, καθώς βρήκαν, ούτε ένα και δυο, αλλά 16 κιλά ηρωίνης!
     Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο που η διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή μας εστιάζεται κυρίως στο χασίς, το οποίο εισάγεται από την Αλβανία, γι’ αυτό και η κατάσχεση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας...


...ηρωίνης προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία σε όλους.
     Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Σώμα το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμένα Ηγουμενίτσας, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που διέθετε, βρήκε τα ναρκωτικά με την συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου.
     Αρχικά εντοπίστηκε στα πλαϊνά τοιχώματα του οχήματος τύπου «Κάμπερ» μία συσκευασία με ηρωίνη και στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο δάπεδο του αυτοκινήτου βρέθηκαν άλλες επτά συσκευασίες - πακέτα οι οποίες περιείχαν 15 κιλά και 900 γραμμάρια ηρωίνη. Το αυτοκίνητο οδηγούσε 66χρονος Τούρκος ο οποίος συνελήφθη, όπως επίσης και η 20χρονη Βόσνια συνοδηγός του οχήματος.
     Μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε η μεταφορά των ναρκωτικών, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, προορισμός τους ήταν η Ιταλία, καθώς επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο για Ανκόνα.
     Είναι προφανές, βέβαια, ότι η περιοχή μας βρίσκεται στη μέση των διερχόμενων διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης σκληρών ναρκωτικών, η αξία των οποίων είναι αστρονομική. Το παράδοξο, πάντως, είναι, ασχέτως με το από πού ξεκίνησαν, το γιατί χρειάστηκε να φθάσουν στην Ήπειρο για να εντοπιστούν.
     Ως συνήθως, στη περιοχή μας τα αστυνομικά μπλόκα και οι έλεγχοι από το Λιμενικό είναι πολύ αυστηροί, για αυτό και υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα, όμως είναι απορίας άξιον, πώς διέσχισαν μεγάλο κομμάτι της χώρας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και βεβαίως, πώς πέρασαν τα σύνορα.

     Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης
     Συνελήφθη στις 04-06-2013 το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης,

     Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
     Συνελήφθη στις 04-06-2013 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 18χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι μαζί με έναν ακόμα συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, στις 03-06-2013 το μεσημέρι αφαίρεσαν από επαγγελματικό χώρο εμπορευμάτων και υλικών που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Άρτας - Ιωαννίνων, διάφορα κομμάτια αλουμινίου και χαλκού καθώς και εργαλεία, συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

     Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή από πολυκατάστημα
     Συνελήφθησαν στις 04-06-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 36 ετών,  διότι αφαίρεσαν από πολυκατάστημα στα Ιωάννινα διάφορα προϊόντα, συνολικής αξίας (100) ευρώ.

     Σύλληψη φυγόποινου
     Συνελήφθη στις 04-06-2013 το απόγευμα στην Γέφυρα Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 48χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης έξι (6) μηνών, για φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.